NEN 2580 en energielabel winkelketen

Voor een grote winkelketen gericht op vloeren en gordijnen hebben we een mooi project mogen uitvoeren.

Een stuk of dertig panden hebben we voorzien van zowel een NEN 2580 meetrapport als een energielabel winkel. Onze adviseurs kunnen beide rapportages opstellen dus konden we de opnames mooi combineren. In een tijdsbestek van 2 weken zijn alle panden met de daarbij behorende rapportages volledig afgerond.

Bij het opstellen van het NEN 2580 meetrapport is het van belang dat iedere afzonderlijke ruimte secuur ingemeten wordt. Wanneer dit niet gebeurd kunnen er onvolledigheden in het rapport ontstaan. Dit is uiteraard niet de bedoeling aangezien iedere vierkante meter van essentieel belang kan zijn. 

Het meetrapport kan opgesteld worden omdat het pand verkocht gaat worden maar ook omdat het verhuurd gaat worden. De prijs van een pand, of het nu om verhuur of verkoop gaat, wordt voor een groot gedeelte bepaald door het aantal vierkante meters. Elke afwijkende vierkante meter kan hierdoor een groot verschil in prijzen betekenen. 

Om de NEN meting en het uiteindelijke rapport zo nauwkeurig mogelijk te maken zijn de NEN 2580 meetinstructies opgesteld.

Aan de hand van deze instructies kan ieder pand op dezelfde manier ingemeten worden en wordt meteen inzichtelijk hoe de vierkante meters van een woning of bedrijfspand verdeeld zijn. 

Bij het opstellen van een energielabel winkel kijkt de adviseur naar zaken als isolatie, type glas, installatie, verlichting en bouwjaar. Het gedeelte van het energielabel wat overlapt met de NEN meting is de bepaling van de oppervlakte. Verder zijn voor het opstellen van de rapportages verschillende gegevens nodig. Nadat de adviseur ter plaatse is geweest en alle gegevens verzameld heeft kunnen de rapportages uitgewerkt gaan worden. Normaal gesproken ontvangt u binnen een week na de opname uw energielabel of meetrapport. Wanneer er meerdere panden tegelijk opgenomen dienen te worden zal de uitwerking in de meeste gevallen iets meer tijd in beslag nemen.

Heeft u een aantal panden waarvoor een energielabel of een NEN 2580 meetrapport opgesteld dient te worden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vraag direct een NEN 2580 meetrapport aan