NEN 2580 type B meting

Naast metingen op locatie verrichten we ook type B metingen.

Bij een type B meting wordt het NEN rapport puur vanaf tekening opgesteld. Er zal in dit geval geen inmeter ter plaatse komen om het pand fysiek in te meten. Deze manier van meten wordt veel gebruikt bij nieuwbouwprojecten welke net opgeleverd zijn of nog gebouwd moeten gaan worden. Bij oudere panden meten we meestal niet in vanaf tekening, dit om onnauwkeurigheden te voorkomen. In de loop van de jaren kan het namelijk zo zijn dat er in het pand veranderingen zijn doorgevoerd welke niet op de tekeningen verwerkt zijn. Om het NEN 2580 meetrapport vanaf tekening te kunnen opstellen is het belangrijk dat er duidelijke maatvoerende tekeningen beschikbaar zijn. Hierop moeten naast alle lengte- en breedte maten ook de hoogte maten te lezen zijn. Zonder deze maten kunnen we namelijk de inhoud van het pand niet berekenen.

Wanneer we een type A meting uitvoeren komt er een adviseur ter plaatse om het pand in te meten.

Hij zal dan elke ruimte afzonderlijk inmeten om een compleet beeld van het pand te krijgen. Het complete pand dient hiervoor toegankelijk te zijn voor de adviseur. Aan de hand van deze meting wordt het NEN 2580 meetrapport opgesteld. Maximaal vijf werkdagen na de opname leveren we het rapport per email aan. Naast het meetrapport sturen we ook altijd nog de bijbehorende bestanden mee. Dit bestaat uit 2D en 3D plattegronden en FML bestanden. De FML bestanden kunnen direct geupload worden in Floorplanner en gebruikt worden bij de presentatie op Funda.

Wanneer er in een pand meerdere huurders zitten is het ook mogelijk om hiervan een overzicht te maken. We kunnen dan per huurder aangeven hoeveel vierkante meter zij gebruiken. Hierbij is het wel belangrijk dat dit wordt aangegeven voordat we beginnen met de uitwerking van het rapport. Dan kunnen we hier namelijk nog rekening mee houden voordat het rapport volledig afgerond is.

Mocht u een meetrapport willen ontvangen neem dan vrijblijvend contact op. Wij zullen eerst altijd vrijblijvend een offerte voor u opstellen. Na een schriftelijk akkoord zullen we de opname voor u inplannen of beginnen met de uitwerking van het meetrapport vanaf tekening.

Vraag direct een NEN 2580 meetrapport aan