NEN 2580 meting Haarlem

Voor een pand in Haarlem hebben we een NEN 2580 meting uitgevoerd. Dit pand bestaat uit een winkel gedeelte en een gedeelte dat in gebruik is als werkplaats of opslag. Het inmeten van een werkplaats of opslag neemt over het algemeen minder tijd in beslag dan het inmeten van een winkel. Om een goede meting te kunnen verrichten, is het belangrijk dat er van muur tot muur gemeten kan worden. In een winkel worden vaak alle wanden gebruikt om producten te laten zien. In dit geval kan het soms lastig zijn om een juiste meting te verrichten. De adviseur zal dan creatief moeten zijn om toch de juiste maten op te kunnen nemen.

NEN 2580 inhoud

Bij het inmeten van een pand nemen we ook altijd de hoogte van de verschillende verdiepingen op. Met behulp van de hoogte kunnen we namelijk de inhoud van het pand berekenen. Het belangrijkste blijft toch altijd wel het aantal vierkante meter van het pand. Hier wordt meestal de prijs van het pand op gebaseerd. Naast de inhoud en het aantal vierkante meters tonen we in de meetstaat een verdeling van de vierkante meters. Hierbij maken we bij bedrijfspanden een verdeling in kantoor- en werkruimte, facilitaire ruimte, installatie ruimte, horizontaal verkeer, verticaal verkeer, buitenruimte en parkeren. Op deze manier willen we in één oogopslag aangeven welke vierkante meters onder welk kopje vallen.

NEN 2580 meting kosten

De kosten voor het opstellen van het meetrapport zijn afhankelijk van een aantal factoren. Naast het geschatte aantal vierkante meter van het pand kijken we bij grotere panden ook altijd nog naar de complexiteit. Gaat het om een pand met veel rondingen zal de meting én uitwerking meer tijd in beslag nemen dan wanneer het een recht-toe-recht-aan pand is. Bij grote panden is het soms ook interessant om per huurder het aantal vierkante meter aan te geven. Dit kunnen we in het rapport op meerdere manieren verwerken.

Neem gerust contact op om de mogelijkheden door te spreken of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Vraag direct een NEN 2580 meetrapport aan