Energielabel aanvragen

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een gebouw is.

 

Op het energielabel kun je de energieprestatie van het gebouw zien. Energielabels lopen van A t/m G. Waarbij A een zeer energiezuinig gebouw is en een gebouw met energielabel G is niet energiezuinig. Een energielabel aanvragen is noodzakelijk wanneer de eigenaar een pand wil verhuren of verkopen. 

Wilt u meer weten over het energielabel bedrijfspand? Ga dan naar Energielabelvooruwbedrijf.nl. Komt u liever meer te weten over hoe u uw energielabel bedrijfspand kunt verbeteren naar bijvoorbeel een B label. Ga dan eens naar Energieadviesvooruwbedrijf.nl

 

 

Kies één van de NEN rapporten

Inclusief 2D en 3D plattegrond!

NEN rapport

0 t/m 250m2

€ 300,- (excl. BTW)

NEN rapport

251 t/m 375m2

€ 350,- (excl. BTW)

NEN rapport

376 t/m 500m2

€ 400,- (excl. BTW)

NEN rapport

501 t/m 1000m2

€ 450,- (excl. BTW)

NEN rapport

1001 t/m 2000m2

€ 550,- (excl. BTW)

NEN rapport

Offerte aanvragen
  • Vrijblijvende offerte
  • Offerte meerdere panden
  • Offerte pand boven 2000 m2

Energiezuinige bedrijfspanden, winkels en kantoren


Een energielabel aanvragen is verplicht bij verschillende soorten gebouwen, zoals: 

Er zijn verschillende dingen die een rol spelen het energiezuinig maken van een bedrijfspand, winkel of kantoor. Zo hangt het af van de isolatie van het pand, de manier waarop het pand wordt verwarmd en/of gekoeld en de verlichting in het pand. Hoe goed een pand is geïsoleerd hangt ook af van het bouwjaar van het pand. Oudere panden voldoen vaak niet aan de laatste normen wat betreft isoleren. 

Toch kan ook een oud pand energiezuiniger worden. Zo kan er bijvoorbeeld LED verlichting in het gehele pand worden geplaatst. Wanneer een gebouw gebruik maakt van LED verlichting, is de kans aanwezig dat dit het energielabel verhoogt. 

Energielabel aanvragen is verplicht

Een energielabel aanvragen is geen optie, maar een verplichting. Deze verplichting is er sinds januari 2015. Sinds september 2016 wordt er streng gecontroleerd op de aanwezigheid van energielabels in bedrijfspanden, kantoren en winkels. Wanneer er geen energielabel aanwezig is, kan er een boete worden uitgeschreven. Deze boete kan oplopen tot €20.250. Wanneer u dit wilt voorkomen, is het dus belangrijk om op tijd een energielabel aan te vragen. Een energielabel aanvragen is erg gemakkelijk. 

Stappenplan energielabel aanvragen 

Wilt u een gebouw verhuren of verkopen en heeft u nog geen energielabel? Volg dan ons stappenplan om op de juiste manier een energielabel aan te vragen. 

  1. Energielabel aanvragen via de website, per mail of via de telefoon. 
  2. Binnen één uur ontvangt u van ons een offerte en een voorstel voor een datum voor de opname van het gebouw of pand. 
  3. We komen naar uw pand, om een opname te doen. Dit duurt ongeveer één uur. 
  4. Wij registreren het energielabel bij de RVO. 
  5. Hierna ontvangt u binnen één week het energielabel. U ontvangt dit digitaal. 
  6. Wanneer u het energielabel heeft ontvangen en tevreden bent, ontvangt u van ons een factuur. 
  7. Energielabel aanvragen bij Energielabelvooruwbedrijf.nl 

Gaat u een bedrijfspand, kantoor of winkelpand verkopen of verhuren? Vraag dan nu direct een energielabel aan, zodat u geen boete riskeert. 

BRL 9500 certificering

Energielabelvooruwbedrijf.nl is volledig BRL 9500 gecertificeerd. Daarmee mogen wij erkende energielabels uitgeven voor bedrijfspanden en kunnen wij deze afmelden bij de RVO. Al onze adviseurs hebben de juiste diploma's om de opname van uw gebouw te doen.

Onze klanten

Energielabelvooruwbedrijf.nl heeft veel ervaring met het verstrekken van energielabels voor gebouwen. Dit doen wij voor een grote selectie van klanten. Wij voorzien onder andere de volgende klanten van een energielabel:

ING BankOranje BorchGemeente AmsterdamCMC MakelaarsGemeente Woerden

 

Vraag hier direct een energielabel voor uw gebouw aan >

Vraag direct een NEN 2580 meetrapport aan