NEN meting

NEN meting

07/11/2018

De tijd die een NEN meting in beslag neemt is voor ieder pand weer verschillend.

Soms kan een pand met veel vierkante meters minder tijd in beslag nemen dan een kleinere woning. De opname tijd is namelijk sterk afhankelijk van de complexiteit van het pand. Soms blijkt bij de opname dat het pand ingewikkelder is dan verwacht en dat de adviseur te weinig tijd zal hebben om het complete pand op te nemen. Dan zullen we of een nieuwe afspraak maken voor de dag erna of de opname zo ver mogelijk laten uitvoeren en op een ander moment af laten maken.

Afgelopen maand was er een bedrijfspand van ruim 28.000 m2 waarvoor we een NEN meting mochten verrichten.

Omdat het voor onze adviseur niet haalbaar was om het gehele pand in een dag op te nemen hebben we nog een extra opname dag ingepland. In een ander geval bleek bij aankomst bij het pand dat de ingeplande tijd niet voldoende zou zijn voor de opname. Dit omdat het pand complexer was dan in eerste instantie ingeschat. We hebben na overleg met de opdrachtgever afgesproken dat er de dag erna een andere adviseur langs zou komen om de meting te verrichten. Uiteindelijk hebben we dit pand in 4 uur ingemeten terwijl het ogenschijnlijk maar een klein pandje was. Een klassiek voorbeeld waar de complexiteit van het pand de opname tijd bepaald.

Gelukkig zijn dit gevallen die sporadisch voorkomen en past de opname meestal wel in de planning. 

Wanneer we zowel een NEN meting als een energielabel opname mogen uitvoeren zullen we altijd wat extra tijd aan de adviseur geven. In dit geval moet hij namelijk twee verschillende metingen verrichten die bijna niet met elkaar overlappen. 

Het voordeel van deze producten combineren is dat u maar een aanspreekpunt voor zowel uw NEN meting als voor uw energielabel nodig heeft.

U hoeft maar 1 afspraak te maken en er hoeft maar 1 keer een adviseur bij u langs te komen. Bovendien ontvangt u bij deze combinatie ook vaak nog korting op uw energielabel.

Bent u benieuwd wat de kosten voor u zullen zijn wanneer u het energielabel en het NEN 2580 meetrapport combineert? Neem contact op voor de mogelijkheden door een email te sturen naar info@nenrapport.nl of te bellen naar 0318 – 24 30 00.

Vraag direct een NEN 2580 meetrapport aan